Paylaş
Doğrulamalar
Furkan Akca |
17 Kas 2021
10:02
Açelya |
16 Kas 2021
17:14
15 Kas 2021
17:29
Ersel Alemdar |
12 Kas 2021
13:56
Neticede, Aamaj News içeriğinde CNN haberi kısmen yanlışlanıyor. 'Satılıp satılmama' konusunda bir yanlışlama yok. Sosyal medya kullanıcıları tarafından Aamaj News yanlışlaması çarpıtılarak, CNN haberinin tümüyle yanlış olduğu iddia ediliyor.
Covid - 19
11 Kas 2021
16:57
Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün aşı olan insanlardan kan bağışı almadığı iddiası yanlış. Daha önce de ortaya atılan bu iddiayı, Kızılhaç bizzat yanıtlayarak Covid-19 aşısı olanların kan vermesinde bir sakınca olmadığını belirtmiştir. Kızılhaç'ın, 14 Haziran itibarıyla hastalığı atlatıp bağışıklık kazananlardan plazma örneği alınıp hastalığı ağır geçirenlere uyguladığı tedavi yöntemi bırakılmıştır. Dolayısıyla Kızılhaç'ın verdiği bilgi çarpıtılmıştır.
Melike Kapdan |
6:42
Bilinen en eski tarihli kedi fotoğrafı, kaseden su içen bir kediyi gösteriyor. Fotoğraf, 1845'de çekilmiş ve dagerreyotip işlemi uygulanmış. Yalnızca görüntüye bakarak bile iddia kaynağı fotoğrafın en erken 20.yüzyılın başında çekildiğini söyleyebiliriz. Bilinen en eski fotoğrafçılık işlemleri dagerreyotipi veya kağıt negatiften tuzlu baskı yöntemi uygulanmamış bir fotoğrafın, en eski kedi fotoğrafı olduğunu söylemek yanıltıcı olur.
10 Kas 2021
16:22
Hem Ülker'in açıklamasını hem de Cocostar'ın içindekiler kısmını incelediğimizde Cocostar'ın içinde hindistan cevizi bulunmakta ve beyazlatılmış havuç bulunmamaktadır. Gıda Dedektifi de böyle bir durumun gizlenmesinin mümkün olmadığını dile getirmiştir.
10:07
Videodaki Arap turist ve personel, aslında yüz binlerce takipçisi olan Türk birer sosyal medya fenomeni.
6:41
Yale Üniversitesi'nden Nörobilimci Steven Novella'ya göre, kafa travması geçiren insanlar uyandıklarında ''bilmedikleri bir dil'' konuşmazlar. Sesli harfleri ve ünsüzleri telaffuz etme kontrolünü kaybederek belirli bir aksanla konuşuyormuş gibi ses çıkarıyorlar. Birçok hata yapsalar bile ses kulağa akıcı geliyor. Macquarie Üniversitesi'nden Sinirbilimci Lyndsey Nickels: "darbe sonrası dudak, dil, çene ve gırtlak kaslarının kontrolü sağlanamıyorsa, konuşma sesleri değişir'' diyor. Konuşurken kullanılan kasları yöneten bölgenin hasar alması sonucunda oluşan bu duruma ''Yabancı Aksan Sendromu'' deniliyor. Kafa travmasından sonra ikinci bir dil konuşan insanlar hakkında yapılmış hakemli bir vaka çalışması yok.
9 Kas 2021
17:11
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Dünyanın hiçbir yerinde öğretim görevlilerinin rektör seçiminde bir rolü olmadığı" iddiası yanlış. Dünyada birçok üniversitede, öğretim görevlilerinin oluşturduğu senatolar rektör seçim sürecinde söz hakkına sahiptir.
8 Kas 2021
17:47
Görseldeki mumya Kraliçe Hatshepsut'a ait değil, onun hemşiresine ait.